Sieger Elzinga Vrijwilliger van het Jaar

Tijdens de nieuwjaarsreceptie vond eveneens de uitreiking van de Vrijwilliger van het Jaar 2023 plaats. Een oproep om te stemmen resulteerde in rond de 70 inzendingen. Sieger Elzinga, onder andere al jaren actief in Stichting De Stad Blokzijl, bleek veruit favoriet bij de Blokzieligers. Sommige stemmers zeiden kortweg ‘hij verdient m’, anderen kwamen met wat meer onderbouwing: ‘Sieger is al zo lang als vrijwilliger bezig voor Blokzijl. Hij is betrokken bij het stadsfeest, bij de intocht van de Sint en zette zich ook in voor het feest rond het 350-jarig bestaan van Blokzijl’.
Alko Tolner van het Prins Mauritshuis leidde de bekendmaking in door te benadrukken hoe belangrijk het is dat mensen zich vrijwillig inzetten voor de gemeenschap. ,,In Blokzijl zijn we gezegend dat zoveel mensen bereid zijn mee te helpen om allerlei evenementen en activiteiten voor elkaar te krijgen of in de benen te houden. De vrijwilliger van het jaar staat eigenlijk symbool voor die hele groep.’’ Sieger werd naar voren geroepen en kreeg naast de bloemen en het beeldje een daverend applaus van alle aanwezigen.
De verkiezing van de Vrijwilliger van het Jaar wordt mogelijk gemaakt door Coop Veenstra en het Prins Mauritshuis. De prijs is een mooi beeldje, een bos bloemen en uiteraard eeuwige roem.
Zie bijgaand de link naar het AD over de verkiezing van Sieger.