Dit evenement is voorbij.

Noorderkade Parade op herhaling

De Noorderkade Parade, die begin augustus vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd in Blokzijl, krijgt een vervolg. De datum is al geprikt: zaterdag 23 juli. Initiatiefnemers Ellen Goulmy, Henriëtte ten Napel en Sabine Vegelien zijn al druk bezig met de organisatie en het loopt storm met de aanmeldingen van standhouders. „Iedereen is er zó aan toe om weer wat leuks te gaan doen!”, aldus Ellen Goulmy.
Tijdens de Parade gaan de bezoekers op zoek naar de allermooiste zolderschatten, ontdekken ze vintage pareltjes en worden de smaakpapillen verrast. Goulmy: ,,laat je je verbazen door talent en dompel jezelf onder in de nostalgische sfeer van het schilderachtige havenstadje Blokzijl’’. Er zijn nu al 20 kramen vastgelegd (de vorige editie waren dat 10 á 12), en er is zelfs al een reservelijst opgesteld met standhouders. „We moesten het vorig jaar heel bescheiden houden vanwege corona. Het moest echt een ‘doorlooplocatie’ zijn, waar mensen niet bleven hangen. Dit jaar willen we het wat grootser aanpakken”.
,,We gaan ervan uit dat er deze zomer een andere situatie is en er weer van alles mogelijk is. Vorig jaar konden we gebruik maken van de Havenkolk en de Noorderkade, en nu willen we er ook graag de Groenestraat bij betrekken”, vertelt Sabine. „Je moet het zien als een soort ‘Sunday market’ in Amsterdam, maar dan in het klein. Het is dus nadrukkelijk geen streekmarkt met worsten, klompen en riemen. We zetten in op creativiteit, cultuur, duurzaamheid, diversiteit en lekker eten! Niets is standaard, het moet echt een unieke parade worden met vertier voor jong en oud.” Ook muziek zal niet ontbreken evenals kinderactiviteiten zoals schminken.
Waren het vorig jaar voornamelijk kramen en een paar eettentjes, dit jaar worden daar nadrukkelijk theater en kinderactiviteiten aan toegevoegd. Een greep uit wat er al is vastgelegd aan deelnemers: Moni Barista (koffie) geserveerd vanuit een met fraaie oude Citroen; By Cat & Mill – wafels geserveerd uit een oude brandweerauto; Martjes Food met een rode caravan; Bloe-men, met (uiteraard) bloemen; Puur24 met Wijn en Pixiedust Warehouse (uit Bussum!). Ook inwoners van Blokzijl haken aan met 2e hands schatten en kleding. „Er wordt zoveel kleding weggegooid, we vinden het belangrijk dat kleding een tweede leven krijgt, dus dit past heel goed in onze opzet.”

Blijvertje

Ze hebben nog veel leuke activiteiten op hun verlanglijstje staan, zoals een nostalgische draaimolen voor de kinderen. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan, dus ze zijn nog op zoek naar Blokzieliger ondernemers die hen willen sponsoren. „We verwachten wel dat dat goed komt, omdat we hiermee echt iets leuks voor Blokzijl doen, waar iedereen van kan genieten.” Als het aan de organisatoren ligt, is de Noorderkade Parade echt een blijvertje en dus een jaarlijks terugkerend evenement in Blokzijl.

Foto’s met dank aan Alette Holman

23 juli 2022

Toevoegen aan agenda

Aankomende evenementen

error: Content is protected !!